donderdag 27 juni 2013

Tonijnsteak met pittige salsa en cajun-aardappeltjes





Ik ben gek op tonijn. Ik heb diverse recepten voor het bereiden van deze vissoort maar het onderstaande recept is veruit favoriet de afgelopen tijd. Omdat ik dit zo enorm lekker vind, deel ik dit natuurlijk graag op le blog. Het recept heb ik zelf bedacht maar ik ben wel een kleine beetje beïnvloed door een zekere heer Oliver.

Ingrediënten voor 2 personen: 

2 tonijnsteaks
1/2 maaltje vastkokende aardappels
2 tomaten
2 rode uien
2 bosuien
sla naar keuze
olijfolie
3 knoflooktenen
citroensap
zwarte peper
zout
paprikapoeder
cayennepeper
koriander
cajun-kruidenmix
mayonaise 

Verwarm de oven voor op 225 graden en sprenkel wat olijfolie in een ovenschaal. Was de aardappels en snijd ze in kleine stukjes. Doe de stukjes aardappel in de ovenschaal en sprenkel er nog wat extra olijfolie overheen en bestrooi ze vervolgens met cajun-kruiden. Schep de hele handel nog even door elkaar en zet de schaal dan in de oven. Bak de aardappeltjes krokant in ongeveer 45 minuten. 
Snipper de rode uien samen de knoflooktenen zo fijn mogelijk. Snijd vervolgens de tomaten in hele kleine stukjes. Mix de tomaat, ui en knoflook in een schaal met een scheut citroensap, cayennepeper, paprikapoeder, koriander en eventueel een klein beetje zout. Zet je salsa weg zodat deze goed op smaak kan komen. 
Maak ook alvast de citroenmayonaise om bij de aardappeltjes te serveren. Doe hiervoor wat mayonaise in een schaaltje en mix daar een scheut citroensap doorheen en flink wat zwarte peper. 
Wanneer de aardappeltjes bijna klaar zijn, bak je de vis. Dep de tonijn droog met keukenpapier en smeer beide kanten van de steaks in met olijfolie. Wrijf de tonijn vervolgens in met zout en zwarte peper. Bak de steaks in een hete grillpan zo'n kleine twee minuten per kant. Snijd onder tussen de bosuitjes in kleine ringetjes. 
Serveer de tonijnsteaks op een bord met daaroverheen de salsa en wat salade. Om het af te maken bestrooi je het geheel met ringetjes bosui. Eet smakelijk!

4 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...