maandag 30 april 2012

Koninginnedag 2012

Koninginnedag begon voor mij vandaag al vroeg dit jaar. Rond half één vannacht moest ik namelijk weer eens plassen. (Tja zwanger...) Aangezien we alleen beneden een toilet hebben, liep ik moeizaam richting de trap. Slaperig en duizelig wilde ik naar beneden lopen maar dat ging niet helemaal goed. Ik weet niet precies wat er gebeurde maar voor ik het wist gleed ik op mijn kont naar beneden. Gelukkig kon ik nog snel de leuning pakken en stopte ik halverwege. Pfff, dat is wel even schrikken zeg! Mijn vriend stond binnen twee seconden geschrokken naast me op de trap. Voelde de baby gelijk goed en heb er alleen een paar beurse billen en geschaafde tenen aan over gehouden. Het duurde daarna wel een flinke tijd voordat ik eindelijk in slaap viel.
De afgelopen jaren heb ik Koninginnedag altijd erg uitbundig gevierd. Dit jaar moest ik het noodgedwongen rustig aandoen maar ik heb wel een hele leuke dag gehad. Ik ben samen met mijn vriend aan het einde van de morgen naar mijn geboortedorp gereden. Mijn ouders spelen in een band en daarmee zouden ze 's middags optreden in het centrum. Gewapend met een campingstoeltje en een tas met broodjes en water installeerde ik me vlak voor het podium in de schaduw. Het weer was natuurlijk super en het hele dorp liep uit om Koninginnedag te vieren. Vroeger vond ik het altijd supersuf om in het dorp te blijven maar het was echt gezellig! Er kwamen heel veel mensen op het optreden af en het was zo leuk om mensen te spreken die ik al jaren niet meer had gezien. Uiteraard ook nog wat vrienden en vriendinnen van vroeger gezien en een hele lading familieleden en kennissen van mijn ouders. Voelde me in eerste instantie een beetje een oude taart op mijn stoeltje met een colaatje maar vond echt heerlijk dat ik zo toch lekker kon genieten van de positieve sfeer en alle leuke reacties op mijn zwangerschap.
's Avonds bestelden mijn ouders een enorm Grieks buffet in de achtertuin voor ons en wat vrienden. Lekker bijgekletst en eindelijk genoten van een warme zomeravond. Na het eten nog even old skool met een luchtbuks wat dopjes van bierflesjes geschoten en toen was het tijd om naar huis te gaan. met achterin de auto een doos met babyspeelgoed van de rommelmarkt. (Mijn vriend en moeder konden het niet laten om wat spulletjes te scoren haha...) Heel de weg naar huis heb ik heerlijk geslapen. Lig nu met een voldaan gevoel in bed te luisteren naar de muziek buiten. Ik zal het morgen ongetwijfeld moeten bezuren maar dat kan me niets schelen. Het was het waard!

zondag 29 april 2012

Mirror shots






Vanmiddag maakte ik deze foto's in de spiegel op mijn slaapkamer. Ik ben vandaag 20 weken zwanger! Werd vanmorgen helemaal blij wakker omdat ik deze mijlpaal heb bereikt. We zijn er nog lang niet maar ik vind het toch heel wat dat ik nu toch echt op de helft van mijn zwangerschap ben. Hopelijk ga ik me de aankomende weken wat beter voelen, dan ben ik helemaal gelukkig.
Over acht dagen krijg ik een echo. Een echoscopiste gaat dan mijn hele kindje nalopen om te kijken of alles in orde is. Ook weet ik dan eindelijk of er een jongen of een meisje in mijn buik zit. Ben zo verschrikkelijk benieuwd! Iedere dag vraag ik me dit wel een paar keer af. Wil daarnaast nu eindelijk ook wel eens wat gericht spullen kunnen kopen want ik wil niet alles op het laatst nog in huis moeten halen. Ik vind dat ik nu wel lang genoeg gewacht heb.
Vandaag draag ik mijn mintgroene skinnyjeans van Asos, een witte tanktop van Mama Licious, een longsleeve van H&M en sandaaltjes van Van Haren. Die schoenen heb ik volgens mij al een jaar of vier. Het mooi is er behoorlijk van af maar ze zitten fijn en ze staan overal bij. Ieder jaar staan ze op de nominatie om weg te gaan maar steeds kan ik geen vervangende exemplaren vinden. Misschien dat het dit jaar gaat lukken?

Zuidelijke stoof met worst





Onlangs vond ik het wel weer eens tijd worden om een recept te maken uit het kookboek Jamie's Amerika van Jamie Oliver. Bij het zien van dit recept kreeg ik spontaan trek dus het leek me een goede keuze om de ingrediënten voor dit gerecht te halen bij de C1000. Ik heb wel een aantal dingen aangepast uit praktisch oogpunt omdat ik nog wat dingen in huis had die op moesten. Mijn versie van dit recept vind je hieronder.

Ingrediënten voor 2 personen:

4 verse worstjes
ui
gele paprika
stengel bleekselderij
Spaanse peper
olijfolie
knoflook
tijm
paprikapoeder
cayennepeper
zout
zwarte peper
2 eetlepels bloem
1 eetlepel ciderazijn
1 kippenbouillonblokje
300 ml water
1/2 blik gepelde tomaten
200 gram rijst
2 bosuitjes
peterselie

Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en bak de worstjes in 10 minuten aan alle kanten goudbruin. Snij ondertussen de paprika en bleekselderij in kleine stukjes en snipper de ui. Ontdoe de Spaanse peper van het zaad en de zaadlijsten en hak hem fijn.
Breng een pan water op hoog vuur aan de kook. Leg ondertussen de worstjes op een bord en giet nog wat extra olijfolie bij het braadvet. Draai het vuur middelhoog en bak de paprika, ui en bleekselderij ongeveer 10 minuten terwijl je af en toe even roert. Voeg vervolgens de Spaanse peper toe en flink wat knoflook en tijm. Meet vervolgens een halve theelepel cayennepeper en een halve theelepel paprikapoeder af en voeg ook deze kruiden toe aan het mengsel in de pan. Roer alles goed door elkaar en voeg dan de ciderazijn en de bloem toe. Laat dit 3 minuten pruttelen voordat je het water, het bouillonblokje en de worstjes in de pan doet. Tot slot voeg je een half blik gepelde tomaten toe en duw je de tomaten stuk met een lepel. Breng de inhoud op smaak met zout en zwarte peper en breng het geheel aan de kook. De inhoud van de pan laat je zeker 15 minuten pruttelen tot de saus indikt. Vergeet niet te roeren!
Snij de bosuitjes in ringetjes zodat je straks de borden hiermee kunt garneren. Voeg vervolgens de rijst toe aan de pan kokend water en kook de korrels in ongeveer 8 minuten gaar.
Giet de rijst af en laat het even op het fornuis staan met het deksel op de pan. Verdeel de rijst over de borden en leg boven op de rijst op elk bord twee worstjes. Schep de saus over de worstjes en de rijst heen. Strooi wat bosuitjes en peterselie over de borden heen en serveer direct. Eet smakelijk!

zaterdag 28 april 2012

Mirror shots





Vandaag ben ik 19 weken en 6 dagen zwanger. Ben zo blij dat ik (bijna) op de helft ben! Voel mini-mini-me ook met de dag beter en daardoor ervaar ik het zwanger zijn toch wat positiever. Vannacht sliep ik niet zo lekker vanwege het feit dat een van mijn katten een spuitje had gekregen maar toen ik vanmorgen wakker werd, ging het wel weer. Mijn relativeringsvermogen is door mijn zwangerschap en alle hormonen die daarbij horen wat aangetast. Heel gek om dat te beseffen maar er niet naar te handelen omdat een entiteit buiten jezelf de touwtjes in handen heeft. Weird!
Ik heb vandaag een shirt aan dat ik van mijn moeder heb gekregen. Het komt van M&S en dat is echt een winkel waarin ik niet dood wil worden gevonden normaal gesproken. Ik had dan ook mijn twijfels over deze top. Vond de kleur wel erg leuk maar was ervan overtuigd dat het afschuwelijk zou staan. Eenmaal aan vind ik het echter absoluut niet tegenvallen. (Wat maar goed is ook want ik heb ook de roze variant van deze top gekregen.) Verder draag ik mijn skinnyjeans van de Hennes en mijn Vans met een tropisch printje.

R.I.P. Catootje

Mijn moeder ging vanavond na het avondeten naar huis. Mijn vriend is weer gezellig thuis maar toch zit ik te janken op de bank. Ik kreeg namelijk net het bericht dat Catootje een spuitje heeft gekregen van de dierenarts.
Toen ik een meisje van negen jaar oud was, kreeg de kat van de buren jonkies. De geboorte van de kittens liep niet goed en de buurvrouw belde in paniek bij mijn ouders aan. Niet vies van een beetje bloed en met de grote wens om later dierenarts worden, hielp ik samen met mijn vader de katjes ter wereld. Een van de katjes die ik uit de vliezen pelde en schoon wreef met een handdoek was Catootje.
Iedere dag bezocht ik het nest kittens bij de buren en ondanks dat mijn ouders al drie katten hadden, mocht ik een katje uitzoeken. Ik wilde graag een katertje omdat een paar maanden daarvoor onze zwarte kater was dood gereden. Mijn oog viel op het kleine donkergrijze katje en ik wist gelijk dat dat beestje bij mij moest wonen.
Eenmaal acht weekjes oud verhuisde dit katje van nummer 3 naar nummer 1. We noemden hem Paco naar mijn moeders favoriete restaurant. Een paar weken later werd Paco nagekeken door de dierenarts. Hij was helemaal gezond, alleen hij was geen hij maar een zij. In allerijl veranderden we de naam Paco in Cato. Later werd dit Catootje omdat ze een ieniemienie klein poesje bleef.
Al van jongs af aan ben ik een kattenmoeder. Ik vind het heerlijk om voor ze te zorgen en met ze te kroelen en te knuffelen. 's Avonds op de bank zo'n warm spinnend beest in je nek. Je neus diep in een warm poezenvachtje steken. Urenlang heb ik met mijn kleine Catootje gekroeld en gespeeld.
Drie jaar later kreeg ze zelf een nestje en ook die kittens heb ik uit de vliezen gepeld en schoon gewreven. Omdat Catootje niet genoeg voeding had, zette ik om de paar uur mijn wekker om de kittens met een pipet bij te voeden. Uiteindelijk hebben twee katjes het gered en twee niet. Uiteraard mocht een van die katjes ook bij ons blijven wonen. Dat is een dikke zwart met witte kater geworden genaamd Zor.
Catootje en ik hebben samen heel wat meegemaakt. Toen ik ging samenwonen bleef ze met zoonlief in het ouderlijk huis achter in de goede handen van mijn vader en moeder. Vorig jaar trof mijn moeder haar opeens half verlamd in de tuin aan. Met pijn in het hart werd er een afspraak bij de dierenarts gemaakt om haar in te laten slapen maar op wonderbaarlijke wijze knapte ze weer op. De afspraak werd gecanceld en Catootje kwakkelde nog een jaar verder. Een jaar waarin ze alles mocht eten wat ze wilde, ze 's nachts niet meer naar buiten hoefde en heel veel extra aandacht kreeg. Gisteren kwam ze onder het bloed thuis met een verlamde voorpoot. Ze wilde niet meer eten en spinnen deed ze ook niet meer. Deze keer werd de afspraak bij de dierenarts niet afgezegd.
Terwijl ik mijn kind voel schoppen in mijn buik en er twee katten spinnend bij me onder een plaid liggen, zit ik te huilen als een klein meisje. Ik weet dat mijn emoties driedubbel versterkt worden door alle hormonen die door mijn lijf gieren, maar wat voel ik me klote. Hopelijk vind ik morgen bij daglicht de wereld weer wat leuker.

donderdag 26 april 2012

Mirror shots





Vandaag ben ik 19 weken en 4 dagen zwanger. Mijn buik groeit voor mijn gevoel erg hard de laatste dagen. Alles staat strak gespannen en mijn navel wordt steeds vreemder. Voel me vandaag weer erg duizelig maar dat is inmiddels een toestand waaraam ik gewend ben. Mijn vriend is vandaag en morgen naar een teamtweedaagse met zijn werk dus is mijn moeder in huis om een beetje op me te passen. Gek om weer door mijn mama te worden vertroeteld. Er worden boterhammetjes voor me gesmeerd en boodschappen in huis gehaald. Ze is nu zelfs aan het schilderen op zolder terwijl ik net op de bank heb liggen slapen.
Vandaag draag ik mijn nieuwe broek van Asos. Deze zit net zo fijn als de andere broek van Asos die ik eerder bestelde en ik ben er dan ook superblij mee. Eindelijk wat meer keus wat broeken betreft. Verder draag ik een grijze longsleeve van Otto en All Stars met een denimprintje. I like!

woensdag 25 april 2012

Sunsets












Zoals zoveel mensen hou ik van zonsondergangen. Zonsopkomsten zijn natuurlijk ook mooi maar ik hou van de zwoele zomeravonden die meestal volgen op zonsondergangen. Ik vind het vooral geweldig om sunsets mee te maken op het strand of in de bergen. Doordat je op die plekker zo'n vrij uitzicht hebt, kun je een spectaculair schouwspel waarnemen. Ik vind het altijd magisch om de hemel te zien verkleuren.
Omdat ik me op dit moment jammer genoeg niet aan de kust of in de bergen bevind, heb ik maar wat mooie plaatjes op weheartit gezocht. Het is niet hetzelfde dan het daadwerkelijk meemaken van een prachtige zonsondergang maar wel een goed alternatief om de regen even te vergeten. En tja, op die zwoele zomeravonden zal ik nog even moeten wachten...

dinsdag 24 april 2012

Mirror shots





Vanmiddag maakte ik deze foto's even snel in de spiegel. Ik ben vandaag 19 weken en 2 dagen zwanger. Over nog maar vijf daagjes ben ik echt op de helft van mijn zwangerschap! Yeah! Het is nu echt aftellen geblazen. Kijk heel erg uit naar de tweede helft van de zwangerschap want overal hoor en lees ik dat het dan leuker wordt en dat je je dan beter gaat voelen. De eerste helft vond ik geen bijster groot succes dus ik ben benieuwd wat de aankomende twintig weken me te brengen hebben.
Vandaag draag ik mijn nieuwe shirt van Asos. Toen ik dit shirt uit de verpakking haalde, schrok ik me kapot want het zag er enorm groot uit. Ik had verwacht dat het veel smaller zou vallen. Eenmaal aan valt het gelukkig alles mee. (Thank God, want ik heb dit shirt ook in het wit besteld!) Het is bovendien wel fijn om een keer iets aan te hebben dat niet strak om mijn buik zit en ook vind ik het een prettig idee om nog wat groeiruimte te hebben. Dit laatstgenoemde kan namelijk niet van al mijn bovenkleding worden gezegd. Verder draag ik mijn vertrouwde skinny van de H&M en een paar All Stars. Altijd fijn!

Kruitvat aankoopjes




Op twee minuten loopafstand van mijn huis zit een groot filiaal van Kruitvat. Ik ga daar meestal één keer in de week heen. Je hoort vaak negatieve verhalen over deze drogisterij maar ik vind het juist een hele fijne winkel. Het scheelt misschien dat in deze Kruitvat heel aardig personeel staat en dat het er nooit echt superdruk is omdat het geen winkel midden in de stad is.
Gisteren hobbelde ik weer eens naar de Kruitvat toe. Ik ga over het algemeen op maandag of dinsdag omdat er dan nog genoeg voorraad is van de producten die die week in de aanbieding zijn.
Ik wilde in ieder geval een haarmasker en een serum kopen omdat ik die producten niet meer in huis had. Ik heb lang haar tot mijn taille en er is over het algemeen niets mee te beginnen als ik deze producten niet gebruik. Mijn zwangerschap werkt ook niet echt mee aan en geweldige coupe want onder invloed van hormonen hangt het slap omlaag en is het enorm pluizig.
Eenmaal in de Kruitvat zag ik dat op alle producten van Gliss Kur de aanbieding 2+1 gratis gold. Ik besloot gebruik te maken van deze aanbieding want ik vind Gliss Kur een fijn merk. Mijn haar doet het er over het algemeen goed op. Ik besloot twee haarmaskers te kopen en een serum. Ik kocht het Ultimate repair anti-damage-mask, het Liquid silk gloss intensive-shine-mask en de Every day oil elixer. Ik ben beniewd hoe deze producten me gaan bevallen.
Verder zag ik dat er op alle producten van Fa de aanbieding 1+1 gratis gold. Wat douchegel betreft ben ik niet zo moeilijk zolang het maar aangenaam ruikt. Heb over het algemeen goede ervaringen met Fa dus ik besloot twee douchegels te kopen. Ik koos voor de varianten Monoi Blossom en Vanilla Blossom van een nieuwe lijn genaamd Sensual & Oil.
Tot slot kocht ik nog twee lippenbalsems van Essence. Ik gebruik eigenlijk altijd lippenbalsem en nooit lipstick of gloss. Ik heb vooral potjes en blikjes lippenbalsem dus een keer een stick leek me wel handig. Deze balsems waren heel goedkoop en ruiken naar perzik en kersen. Mjamm!
Bij het afrekenen kreeg ik nog een proefje van een shampoo en condiotioner van Guhl. Vind het zo leuk dat je heel vaak iets krijgt als je iets koopt bij deze Kruitvat. Vaak zijn het proefjes van bijvoorbeeld shampoo of tandpasta maar vorige week kreeg ik bijvoorbeeld een boekje van Heleen van Rooyen.

maandag 23 april 2012

Mirror shots




Vanmiddag maakte ik snel even deze foto in de spiegel. Ik ben vandaag 19 weken en 1 dag zwanger. Werd vanmorgen kotsmisselijk was, bah! Ik zal niet in detail tredem maar het is vast wel duidelijk dat dit geen fijn begin van de dag was. Vind het echt balen dat dit nog steeds voorkomt terwijl ik al een poosje de twaalf weken voorbij ben. Gelukkig trok het misselijke gevoel aan het einde van de middag weg. Hoop dat ik morgen de dag wat beter begin.
Ik draag vandaag mijn vertrouwde skinnyjeans van de H&M weer. Heb ook mijn donkerblauwe longsleeve van de Hema voor de zoveelste keer aan. Deze kledingstukken zitten echt zo lekker! Kwam vanmorgen opeens op het idee om eens een giletje te dragen. Ik heb dus maar eens dit oude exemplaar van Esprit uit de kast gevist en het staat best wel leuk al zeg ik het zelf. Tot slot draag ik mijn Vans met een tropisch printje.

No woman no cry




Vandaag wil ik mijn meest favoriete liedje ever delen. Al sinds mijn jeugd ben ik fan van Bob Marley ook al is zijn muziek van voor mijn tijd. Zijn nummers zijn wat mij betreft tijdloos en ook vandaag de dag nog steeds actueel. Ik hou van de sfeer in zijn muziek. Wat mij betreft representeren zijn songs de ultieme overgave aan het leven. Zo voelt het voor mij althans.
Ik draaide Bob Marley al op mijn allereerste cassetterecorder en mijn walkman. Later kreeg ik een cd-speler en weer later een discman en ook daarop speelde ik nummers van Bob Marley af. Vandaag de dag heb ik ook een hele playlist van deze artiest op mijn Ipod en Iphone staan. Op de één of andere manier raak ik de muziek van deze artiest nooit zat. Zodra ik een nummer van Bob Marley hoor, gaan mijn gedachten terug naar vroeger. Ook roept deze muziek bij mij een spontane zin op in kampvuren, zonsondergangen, surfen in het donker en barbecues.
Zijn mooiste liedje is toch wel No woman no cry. Ik krijg nog steeds kippenvel als ik het hoor. Dit was ook het eerste nummer dat ik als kind kon meezingen en daardoor heeft het toch wel een speciaal plekje in mijn hart. De uitvoering in dit filmpje vind ik de beste die ik ooit heb gehoord. Ga er dus even lekker voor zitten en geniet.

zondag 22 april 2012

Mirror shots




Vandaag ben ik 19 weken zwanger. Gevoelsmatig kijk ik iedere week weer naar de zondag uit omdat dan een nieuwe zwangerschapsweek begint. Ik merk goed dat mijn buik een groeispurt heeft gehad deze week. Mijn navel begint namelijk nu wel erg vreemde vormen aan te nemen. De ene week lijkt er weinig aan mijn omvang te veranderen en de andere week merk ik opeens dat ik bijvoorbeeld mijn voeten niet meer kan zien als ik sta of dat de buikbanden van mijn broek tot bovenaan aansluiten. Ik ben ook eindelijk een kilo aangekomen. In het begin vond ik het wel fijn dat ik niets aankwam maar nu ik bijna halverwege ben, zat het me toch niet helemaal lekker. Nooit gedacht dat ik ooit blij zou zijn met wat extra kilo's. 
Draag vandaag een baggy broek van H&M Mama die ik eigenlijk nooit draag. Ik vind namelijk dat deze broek me een stuk dikker maakt dan dat ik daadwerkelijk ben. Natuurlijk ben ik dikker omdat ik zwanger ben en daar ben ik hartstikke blij mee maar heb er wel een hekel aan als ik dan nog eens een keer dikker lijk! Logisch toch? Afijn, vind het toch wel zonde als dat ding in de kast blijft liggen dus heb hem vandaag toch maar weer eens aangetrokken. Vind het niet fantastisch maar goed, het kan ook een stuk erger. Verder draag ik een shirtje van Supermom, een jasje van Only en gympjes van Jack Purcell voor Converse. Ben zelf niet helemaal overtuigd van deze outfit maar gelukkig zit het wel heel lekker allemaal. En tja, dat is me deze maanden ook wel wat waard.

Appelkruimeltaart





Gisteren besloot ik dat het tijd was om eens iets te bakken. Als ik heel eerlijk ben, ben ik meer van het koken dan van het bakken. Ik vind het altijd wel heel leuk om taart of cake te maken maar ik ben niet echt een zoetekauw dus uiteindelijk eet ik er zelf altijd heel weinig van. Gelukkig stelt vriendlief zich altijd graag beschikbaar om mijn baksels op te eten dus toen ik het idee opperde om een appeltaart te gaan bakken, vond hij dat een prima plan. Als ik appeltaart maak, maak ik eigenlijk altijd appelkruimeltaart. Het recept dat ik altijd gebruik, vind je hieronder.

Ingrediënten:

kruimellaag:
120 gram bloem
125 gram boter
90 gram lichte bastersuiker

vulling:
500 gram appels

bodem:
120 gram boter
175 gram zelfrijzend bakmeel
2 theelepels kaneel
snufje zout
120 gram lichte basterdsuiker
2 eieren
2 eetlepels melk

overig:
poedersuiker
bakspray

Verwarm de oven voor op 180 graden. Begin met het maken van de kruimellaag. Snij de boter in blokjes en doe de blokjes in een kom. Voeg de bloem daaraan toe. Wrijf de boter en bloem met je vingers door elkaar tot je een kruimig geheel hebt. Roer vervolgens de suiker erdoor en zet dit mengsel even opzij.
Schil de appels en snij ze in dunne schijfjes. Zet deze partjes ook even op zij. Doe nu het zelfrijzend bakmeel in kom en roer er de kaneel en het zout door.
Snij de boter voor de bodem ook in blokjes en doe deze blokjes in weer een andere kom. Klop de suiker met behulp van een mixer door de boter tot je een luchtig mengsel krijgt. Voeg dan het eerste ei toe en klop net zo lang tot het ei is opgenomen in het beslag. Voordat je het tweede ei toevoegt, schep je een paar eetlepels van het mengsel van zelfrijzend bakmeel met kaneel en zout bij het beslag. Klop weer net zo lang tot het ei en het meelmengsel zijn opgenomen. Voeg nu de helft van meelmengsel dat je nog over hebt toe aan het beslag en roer dat erdoor. Tot slot voeg je twee eetlepels melk toe aan het beslag gevolgd door de rest van het meelmengsel. Roer alle deze ingrediënten nog even goed door elkaar.
Spray een springvorm van 24 centimeter in met bakspray. Schep het beslag in de vorm en strijk het glad met de achterkant van een lepel. Leg de appelschijfjes op het beslag en duw ze een beetje aan. Zorg ervoor dat je ongeveer een halve centimeter vrij laat tot de rand van de springvorm. Bestrooi de partjes appel met het mengsel voor de kruimellaag. Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de taart en vul ook het randje tussen de appelschijfjes en de rand van de springvorm ermee op.
Zet de taart 75 minuten in de oven tot hij mooi goudbruin is. Laat de taart minimaal een halfuur in de vorm afkoelen op een rooster voordat je de rand verwijdert. Bestuif de taart voor serveren met een flinke laag poedersuiker. Eet smakelijk!

zaterdag 21 april 2012

Mirror shots





Vandaag ben ik 18 weken en 6 dagen zwanger! Voel mini-mini-me echt supergoed nu. Zodra ik ontspannen ga zitten of liggen, gebeurt er van alles in mijn buik. Voel me door al die voelbare activiteit nu wel heel erg zwanger. Gisteren had ik heel erg last van mijn schuine buikspieren. Ze stonden superstrak gespannen en ook meer naar de zijkanten van mijn buik doet het pijn. Volgens de boekjes schijn je rond deze termijn last te krijgen van de banden van je baarmoeder dus ik ga er maar vanuit dat dat nu het geval is.Wat ook heel apart is, is dat mijn darmen door mijn groeiende baarmoeder op hele vreemde plekken terecht zijn gekomen. Voelde ik eerst wel eens wat geborrel in het midden van mijn buik, nu voel ik het aan de zijkant onder mijn ribben. Weird! Het doet geen pijn maar het is wel een hele gekke gewaarwording.
Dit is echt een outfit waarin je me kunt uittekenen. Zodra deze broek en dit shirt uit de was komen, trek ik ze weer aan. Ik sla de pijpen van deze jeans tegenwoordig om in plaats van naar binnen. Vind dat toch net iets leuker staan en volgens mij is dat ook hartstikke in de mode nu. Hoop dat de broek die ik in bestelling heb staan bij Asos net zo lekker zit en fijn is als deze. Heb trouwens ook het vermoeden dat deze longsleeve het einde van mijn zwangerschap niet gaat halen. Draag en was hem zo vaak dat er her en der wat pilletjes zijn ontstaan en hij is volgens mij jammer genoeg ook iets korter geworden.

Montagne Jeunesse green tea peel off



Een paar dagen geleden gebruikte ik een maskertje genaamd Green tea peel off van Montagne Jeunesse. Ik heb al meerdere maskertjes van dit merk gebruikt en meestal bevallen ze goed. Omdat ik nogal wat puistjes had, koos ik deze keer voor dit masker. Montagne Jeunesse claimt namelijk dat dit een reinigend masker is met detoxeffect. Klinkt geweldig toch?
Toen ik de verpakking opende, viel gelijk de geur van dit gezichtsmasker me op. Lekker fris! Je herkent heel duidelijk de geur van groene thee met een vleugje gember. Sommige maskers kunnen nogal chemisch ruiken of mierzoet en daar ben ik niet zo'n fan van.
Ik bracht dit masker aan op een gereinigde huid en dat ging redelijk makkelijk. Ik kon de substantie goed over mijn gezicht verdelen en daarna kreeg ik het ook goed van mijn vingers met behulp van wat water.
Binnen 10 minuutje voelde ik al dat het masker op mijn kin en slapen was opgedroogd. Na 15 minuten was het masker klaar om van mijn gezicht gehaald te worden. Op de verpakking staat dat het makkelijk van je gezicht te verwijderen is. Dit bleek tot mijn verbazing inderdaad zo te zijn! Ik kon grote delen van het masker in één keer van mijn huid aftrekken. Ook zat het masker niet helemaal aan mijn wenkbrauwen vast gekleefd en bleven er tevens geen stukjes achter die je niet meer van je gezicht kunt krijgen zonder onder de douche te stappen.
De volgende morgen voelde mijn huid heel schoon aan en ook mijn puistjes leken minder rood te zijn. Mijn wangen voelden wel een beetje droog aan maar dat heb ik altijd na een reinigend masker omdat ik geen vette huid heb. Dit probleem is makkelijk op te lossen door even een dikke laag crème op mijn gezicht te smeren dus dit vind ik niet zo erg. Wat mij betreft is dit product van Montagne Jeunesse zeker een aanrader! Mocht ik weer een puistenuitbraak krijgen dan koop ik dit masker direct weer opnieuw.

vrijdag 20 april 2012

Asos order










Toen ik mijn vorige bestelling bij Asos deed, had ik de bovenstaande maxidress uit de sale al op het oog. Ik wilde hem toen bestellen met het oog op een bruiloft over een paar weken van hele goed vrienden. Jammer genoeg was hij toen uitverkocht. De afgelopen tijd hield ik Asos in de gaten om te zien of er toevallig nog een exemplaar geretourneerd zou worden en dat bleek het geval. 
Hetzelfde gold een beetje voor de broek. Toen ik de vorige keer een mintgroene skinny bestelde, vond ik de roze variant ook heel mooi. Ik wist alleen niet of die broek qua maat en pasvorm goed zou zitten dus ik durfde het risico niet te nemen om straks met twee broeken te zitten die niet zouden passen. Ik bestelde er maar eentje, de mintgroene. Aangezien die broek perfect zit, wilde ik de andere kleur ook maar helaas was mijn maat uitverkocht. Op Asos keek ik dus steeds of de voorraad zou worden aangevuld en dat bleek het geval. Mijn maat kwam weer online.
Verder heb ik nog twee simpele boyfriendshirts in zwart en wit besteld omdat ik nog maar twee shirts met korte mouwen heb. Aangezien ze maar 13 euro waren en shirts van Asos meestal veel mooier blijven dan die van de H&M, leek me dit wel een mooie aanvulling op mijn zwangerschapsgarderobe.
Als ik een bestelling doe op Asos kan ik het nooit laat laten om even de accessoires door te spitten. Vooral in de sale kost leuke armbandjes en dergelijke dan geen drol. Ik heb een ketting met een mintgroene vis eraan besteld en een armbandje met bedeltjes. Hopelijk is die vis ongeveer dezelfde kleur als mijn All Stars.
De vorige keer was mijn bestelling heel snel binnen dus ik hoop volgende week de postbode weer eens te begroeten.

donderdag 19 april 2012

Gevulde paprika's met gehakt en rijst




Mijn moeder maakte vroeger vaak gevulde Griekse paprika's. Meestal gebruikte ze groene puntpaprika's maar ook wel eens de rode variant. Laatst zag ik in de Appie deze paprika's liggen. Mijn hart maakt een sprongetje want ik associeer de zoetige smaak van Griekse paprika's echt als een smaak uit mijn jeugd. Gisteren besloot ik om een gerecht te maken met deze overheerlijke groente. Ik ben er erg trots op want ik heb dit recept grotendeels zelf bedacht.

Ingrediënten voor 2 à 3 personen:

2 rode puntpaprika's
500 gram gehakt
200 gram feta
225 gram rijst
rode ui
olijfolie
citroensap
allesbinder
zout
zwarte peper
oregano
koriander
komijn
paprikapoeder
kaneel
knoflook
kruidnagelpoeder

Zet een pan water met een snufje zout op het vuur. Snij ondertussen de kapjes van de paprika's af en verwijder voorzichtig het zaad en de zaadlijsten. Snij daarna de feta in kleine blokjes en vul daarmee de paprika's.
Meng in een klein schaaltje wat zout, zwarte peper, paprikapoeder, knoflook en koriander in gelijke hoeveelheden. Voeg daar een snufje komijn, een snufje kaneel en een snufje kruidnagelpoeder aan toe en meng alle kruiden door elkaar.
Kook de rijst in ongeveer 8 minuten gaar. Snipper nu de rode ui. Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een koekenpan en leg de gevulde paprika's en de kapjes erin. Draai het vuur halfhoog en draai de paprika's regelmatig.
Verhit in een wok een scheutje olijfolie en bak de rode ui glazig. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak het rul. Als het gehakt gaar is, roer je het kruidenmengsel uit het kommetje erdoor en een flinke scheut citroensap. Laat de pan nog zeker 5 minuten op laag vuur pruttelen terwijl je het af en toe doorroert.
Giet de rijst af en zet het even apart met het deksel nog op de pan. Voeg stapsgewijs steeds wat allesbinder aan het gehakt toe totdat het vocht indikt. Doe de rijst nu bij het gehakt en meng het geheel goed door elkaar. Verwarm dit nog een paar minuten op laag vuur.
Schep de paprika's met een spatel uit de pan als ze aan alle kanten mooi geschroeid zijn en de feta gesmolten is maar er nog niet uitloopt. Serveer de kapjes van de paprika's erbij op de borden. Verdeel de rijst met het gehakt ook over de borden en bestrooi het mengsel met wat verkruimelde oregano. Eet smakelijk!

Mirror shots




Zojuist maakte ik de bovenstaande foto. Ik ben vandaag 18 weken en 4 dagen zwanger. Over tien daagjes ben ik op de helft! Ik voel de baby steeds beter en beter. Vooral als ik op mijn buik ga liggen, volgt er gelijk protest. Als ik mijn hand dan op mijn buik leg, voel ik soms wel eens een klein duwtje. Hoop dat het binnenkort zo duidelijk voelbaar wordt dat mijn vriend ook zijn zoon of dochter kan voelen schoppen.
Vandaag doe ik nog rustiger aan dan normaal gesproken want na het eten ga ik met vriendlief even snel naar de stad om een nieuwe bh te kopen. Ja ja, zelfs doodnormale b-cupjes kunnen uitgroeien tot echte boobies. Heb wel op internet gekeken maar durf het niet aan om online iets te bestellen. Dus toch maar even snel naar de Prénatal.
Ik draag mijn skinnyjeans van de H&M, een longsleeve van de Action en zandkleurige All Stars. Een supersimpele outfit maar het zit heerlijk. Ik verlang echt naar mooi weer want dan kan ik eindelijk iets anders aan.

woensdag 18 april 2012

Gegratineerde penne met ham en doperwtjes






I love Italian food! Vooral pasta's vind ik superlekker, en ook risotto gaat er altijd wel in. Gisteren besloot ik dan ook om dit recept te maken uit het kookboek Het kleine pastaboekje. Een superleuk kookboekje met allemaal handige pastarecepten dat ik van mijn broertje kreeg afgelopen Kerst. Ik heb de verhoudingen van dit gerecht uit praktisch oogpunt iets aangepast en ook heb ik er wat Italiaanse kruidenmix aan toegevoegd voor wat meer bite. Mijn versie van dit recept vind je hieronder.

Ingrediënten voor 2 personen:

200 gram penne
150 gram hamreepjes
2 handen bevroren doperwtjes
20 gram boter
20 gram bloem
250 ml melk
65 gram Parmezaanse kaas
ei
zwarte peper
zout
Italiaanse kruidenmix
bakspray

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een pan water met een snufje zout op het vuur en breng aan de kook. Vet een ovenschaal in met bakspray en zet deze schaal even opzij.
Smelt de boter in een steelpannetje en verwarm de melk ondertussen een minuutje in de magnetron. Draai het vuur zo laag mogelijk en voeg stapsgewijs de bloem toe aan de gesmolten boter terwijl je blijft roeren. Voeg vervolgens de warme melk ook stapsgewijs toe en roer net zolang tot alle klontjes eruit zijn. Laat deze bechamelsaus in ongeveer 10 minuten indikken. Vergeet niet af en toe even te roeren!
Kook de penne in 8 minuten al dente en giet af in een vergiet. Wanneer de saus bijna de gewenste dikte heeft, breng je hem op smaak met zwarte peper en Italiaanse kruidenmix. Roer de saus nog een keer goed door en giet deze in een kom.
Voeg het ei en de helft van de Parmezaanse kaas toe aan de bechamelsaus. Doe daarna de pasta, de bevroren erwtjes en de hamreepjes in de kom erbij en meng dit geheel goed. Verdeel dit mengsel over de ingevette ovenschaal en strooi de overige Parmezaanse kaas erover. Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven en serveer hem daarna direct op tafel. Eet smakelijk!

Mirror shots




Vanmorgen maakte ik even snel deze foto voordat ik naar de huisarts moest. Ik ben vandaag 18 weken en 3 dagen zwanger. Ondanks dat mijn bloeddruk laag is, heb ik gelukkig geen blaasontsteking. Ik was daar namelijk een beetje bang voor omdat ik sinds een paar dagen last heb van harde buiken. Aangezien ik al verplicht heel rustig aan moet doen, kan een te actieve levensstijl hier niet aan ten grondslag liggen. Voor de zekerheid moet ik het wel goed in de gaten houden maar waarschijnlijk heb ik gewoon een hele drukke baby in mijn baby. Iets wat me niet verbaasd trouwens want bij de termijnecho zagen we mini-mini-me al continu bewegen. De echoscopiste kon zelfs amper haar metingen uitvoeren omdat onze druktemaker geen moment stil lag. Ook voel ik regelmatig van alles in mijn buik dus ik denk dat de baby gewoon de hele tijd mijn halve buikt verbouwt waardoor ik die harde buiken krijg.
Vanmorgen had ik last van een kleine kledingcrisis want de drie broeken die ik pas, zaten in de was. Ik ging snel in mijn kast op zoek naar een alternatief. Ik stuitte op een zwarte legging van Prénatal die ik al in februari had gekocht maar nooit had gedragen. Mijn normale leggings paste ik toen al niet meer dus ik had zonder passen deze legging gekocht. Bij thuiskomst bleek dat ding echter huge te zijn. Deze ochtend gaf ik hem toch maar een tweede kans, ik trok hem hoog op en sloeg hem onderaan twee keer om en zo ziet het er toch wel aardig uit. Achterin mijn kast vond ik ook deze sweater van Pa:nuu die ik ooit eens bij Asos bestelde. Dit ding heb ik ook zelden gedragen omdat hij nogal vormeloos en groot was. Eigenschappen die nu goed van pas komen want mijn zwangere buik past er nog in. Met een paar roze All Stars eronder vind ik dit best een leuke outfit. Het zit in ieder geval erg lekker.

Het leed dat babykamer heet

Nu de 20 weken in zicht komen, moeten we toch echt eens over de babykamer gaan nadenken. Op zich heel leuk natuurlijk, maar aangezien we nog een aantal projectjes in huis hebben lopen, stapelt het werk zich op. We zijn namelijk deze zomer pas in dit huis gaan wonen en hadden toen niet genoeg tijd om alles van onder tot boven aan te pakken. We hadden in februari al tickets naar Costa Rica geboekt om daar te gaan rondreizen en surfen. Kwam qua planning totaal niet uit maar het was wel geweldig, dus ach...
Sinds het najaar was de achtertuin mijn vriend zijn projectje. Dat moest eerst af voordat er überhaupt in huis zou worden geklust. Godzijdank is de achtertuin nu grotendeels op orde. Het was een enorme klus want toen we de sleutel kregen, bleek de tuin er nog erger aan toe dan we ons konden herinneren van de bezichtiging. Drie verschillende schuttingen waarvan er nog maar eentje overeind stond, vrolijk versierd met verschoten Tibetaanse gebedsvlaggetjes, dat wel. Een woekerende bamboe van zeker drie meter hoog recht voor de openslaande deuren. Boomstronken, enorme zonnebloemen en een assortiment aan rotsen, grindtegels en klinkers waar de Intratuin niets bij was. Ergens tussen het onkruid en wegspringende kikkers ontdekten we een moestuin die jammer genoeg compleet was ondergezeken door de buurtkatten. Nice! Mijn vriend zag het als een uitdaging, ik als een brok ellende want ik heb, ondanks dat ik een echt buitenmens ben, de pest aan tuinieren. Ik hoef maar naar een plant te kijken en hij gaat dood. Gelukkig hebben we inmiddels een terras, een nieuwe schutting en een ingezaaid grasveld. Iedere dag staar ik naar buiten in de hoop groene sprietjes te zien.
Je zou denken dat vriendlief nu hard aan de slag kan in de toekomstige babykamer. Not! De kamer waar mini-mini-me komt te slapen, staat nu jammer genoeg overvol met van alles en nog wat. Er staat namelijk een kledingkast, een slaapbank, een enorm bureau, zo'n vakkenkast van Ikea, de strijkplank, een wasrek, de wasmand en nog een lading opbergboxen. Op de vakkenkast en de kledingkast na moeten de overige spullen naar zolder. Zo gezegd, zo gedaan. Not!
De zolder is op dit moment naast behalve heel vol, ook heel erg onafgewerkt. De rechte muren zijn van grijs beton met flinke gaten en de schuine wanden zijn van donkergrijs geverfd hout met veel overbodige spijkers en schroeven. Ook ligt er niets op de vloer en hebben we een donkerblauw raamkozijn en geel geverfde verwarmingsbuizen over de muur lopen. Erg industrieel, te industrieel! Verder is de zolder een opslagplaats voor onuitgepakte verhuisdozen, motorspullen, duikspullen, wintersportspullen, stinkende klimgordels en bokshandschoenen, heel veel kampeermeuk en opbergboxen vol met fotoalbums en boeken waar we elders in huis geen plaats voor hebben.
Eerst moeten dus alle spullen van zolder tijdelijk naar beneden zodat de hele handel gewit kan worden. Vervolgens moeten we naar een tapijtboer om te regelen dat er een goedkoop carpetje wordt gelegd. Daarna kunnen we alle zooi van zolder weer terug sjouwen en alle spullen uit de slaapkamer voor de baby ook een nieuw plekje geven een verdieping hoger.
Als dat allemaal geregeld is, kunnen we de babykamer op orde maken. Gelukkig ligt daar al een nieuwe laminaatvloer en zijn ook de wanden en het plafond al voorzien van een lik witte verf. Waar ik wel blij mee ben is dat we al redelijk vastomlijnde ideeën hebben wat betreft de inrichting en dergelijke. We hebben zelfs al twee ladekasten bij de Ikea gekocht die als commode gaan dienen en in de vakkenkast die daar al staat komen de overige babyspullen. De familiewieg wordt op dit moment opgeknapt door de schoonfamilie en een ledikant gaan we binnenkort ook maar eens bij Ikea scoren. Mijn creatieve broertje komt een giraf op de muur verven en we hebben al wat pluchen dierenkoppen van Bibib ter decoratie op marktplaats gekocht. Wat we dan verder nog allemaal nodig hebben, zie ik tegen die tijd wel weer. In mijn hoofd zie ik het hele plaatje al voor me, nu de uitvoering nog. Pfff...

dinsdag 17 april 2012

Salade à la Nigella





Gisteravond ontdekte ik een verdwaalde Spaanse peper in de koelkast en nog wat bosuitjes die echt wel op moesten. In mijn kookboeken kwam ik geen recept tegen waar ik op dat moment trek in had dus zocht ik mijn heil op internet. Na wat rondsurfen op diverse kookblogs stuitte ik op een recept van Nigella Lawson. Het water liep me direct in de mond!
Ik heb het recept iets naar mijn eigen smaak aangepast en er een ciabatta bij geserveerd. Het was een lekker frisse salade die ik zeker nog een keer ga maken. Hieronder vind je mijn versie van dit recept.

Ingrediënten voor 2 personen:

1 rijpe mango
1 gerookte kipfilet
2 bosuitjes
1 Spaanse peper
2 limoenen
75 gram veldsla
1 eetlepel arachideolie
1/2 theelepel sesamolie
koriander
voorgebakken ciabatta

Verwarm de over voor op 220 graden. Snij de mango in blokjes en doe deze blokjes in een kom. Snij de limoenen in parten en knijp het sap van in limoen over de mango heen. Bewaar de overige parten voor de garnering van de salade. Snij vervolgens de bosuitjes in ringetjes. Verwijder het zaad en de zaadlijsten uit de Spaanse peper en snij ook deze in ringetjes. Voeg de ui en peper ook toe aan de kom en hussel het geheel door elkaar. Zet de kom voor minstens 10 minuten weg.
Bak de ciabatta af in de voorverwarmde oven. Snij nu de gerookte kipfilet in blokjes en doe deze samen met de de veldsla in de kom bij de andere ingrediënten. Hussel dit goed door elkaar. Roer vlak voor serveren de arachideolie door de salade en sprenkel wat sesamolie over het geheel.
Haal de ciabatta uit de oven en laat hem even afkoelen voordat je hem in stukken snijdt. Verdeel de salade over twee borden en leg de achtergehouden partjes limoen erbij. Strooi tot slot wat koriander over de salade. Serveer de ciabatta in een aparte schaal. Eet smakelijk!

Surfers paradise









Terwijl ik deze blogpost typ, lig ik op mijn bed en staar naar een bord met daarop surfers paradise. Met het grauwe Nederlandse weer buiten is dat precies waar ik naar verlang. Ik wil op dit moment op een zomerse plek aan de kust zijn met goede golven en een goede sfeer.
Ondanks dat het heerlijk is dat mijn buik groeit en dat mijn kind zich goed ontwikkelt, lijkt het me heel prettig om weer in mijn wetsuit te passen. Zie nu al voor me hoe vriendlief en ik onze spruit over een paar jaar in een miniwetsuitje hijsen en hem of haar laten kennismaken met al het mooie van de watersport. Superstoer toch?
Voor nu hou ik het maar even bij de mooie plaatjes van weheartit en hoop ik dat snel het voorjaarsweer mag aanbreken zodat ik in ieder geval buiten zwanger kan zitten zijn in plaats van binnen.

maandag 16 april 2012

Mirror shots





Zojuist maakte ik de bovenstaande foto's. Het duurde even voordat ik me er eindelijk toe kon zetten me aan te kleden dus nu het daadwerkelijk is gelukt, is het zeker wel het vereeuwigen waard. Ik ben vandaag 18 weken en 1 dag zwanger. De 20 weken komen nu toch wel in zicht! Dan ben ik op de helft en dat is een mijlpaal waar ik heel erg naar uitkijk.
Het afgelopen weekend ging het niet zo lekker. Moe, moe en nog eens moe! Ik vergeet soms te eten overdag en dan krijg ik er een knallende hoofpijn bij. Niet zo heel fijn als je al vrij duizelig bent door een lage bloeddruk.
Vandaag heb ik mijn skinnyjeans van de H&M aangetrokken. Verder draag ik een top van Mama Licious met de tekst This story started with a kiss. Ik had dit kledingstuk al een poosje in mijn kast hangen maar vind het nu pas leuk om aan te trekken omdat ik nu echt een dikke, zwangere buik heb. Aangezien het nog geen weer is voor alleen een topje draag ik een oud jasje van H&M Divided. Volgens mij heb ik dit jasje al iets van drie jaar. Het was altijd wat aan de ruime kant maar dat komt nu goed uit. Tot slot draag ik mijn witte gympjes van Jack Purcell voor Converse.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...