dinsdag 3 april 2012

Cajun-kip met zoete aardappel en salsa





Gisteren was het weer zo ver, ik maakte voor de derde keer binnen een week een gerecht van Jamie Oliver. Ik was al een fan van deze tv-kok maar na de aanschaf van Jamie's Amerika ben ik een groot fan! Het oorspronkelijke recept was bereid met alligatorvlees maar dat was helaas niet voorhanden in de Appie. Dat heb ik dus vervangen voor kipfilet en verder heb ik nog wat kleine aanpassingen gedaan. Hieronder vind je mijn versie van Jamie's recept.


Ingrediënten voor twee personen:

basis:
2 kipfilets
3 zoete aardappelen

marinade:
grove mosterd
olijfolie
oregano
cayennepeper
paprikapoeder
knoflook
tijm
zout
zwarte peper
1 laurierblad

salsa:
2 tomaten
2 lente-uien
1/4 Spaanse peper
peterselie
zout
ciderazijn
olijfolie

Maak een aantal uur van tevoren de marinade voor de kipfilet. Neem een kom en doe daar een halve theelepel cayennepeper en een halve theelepel paprikapoeder in. Meng daar wat tijm en oregano bij en wat snufjes knoflook, zwarte peper en zout. Snipper vervolgens een laulierblaadje erbij en voeg vervolgens een flinke theelepel grove mosterd toe en twee eetlepels olijfolie. Meng alle ingrediënten nog eens goed door elkaar en klaar is je marinade.
Snij de kipfilets in plakjes van een centimeter en doe de plakjes in de kom met marinade. Meng de kip en marinade goed door elkaar en dek de kom af. Zet de kom een paar uur in de koelkast, desnoods een hele dag.
Verwarm de over voor op 200 graden. Boen de zoete aardappelen goed schoon en verpak ze in aluminiumfolie. Gaar de aardappelen een uur in een ovenschaal in de oven.
Voor de salsa snij je de lente-uitjes in fijne stukjes. Knijp het vocht en zaad uit de tomaten en snij ook deze in kleine stukjes.Voeg de tomaten en lente-uitjes samen in een kom. Verwijder het zaad en de zaadlijsten uit de Spaanse peper en snij deze in hele kleine stukjes. Meng de peper met de tomaten en lente-uitjes en voeg een snufje zout en wat peterselie toe. Roer vlak voor serveren een eetlepel ciderazijn en twee eetlepels olijfolie door de salsa.
Haal na een uur de zoete aardappelen uit de oven maar laat ze nog wel even ingepakt in aluminiumfolie. Verhit een wok en bak binnen een paar minuten de gemarineerde plakjes kip gaar.
Verwijder het aluminiumfolie van de zoete aardappelen. Trek de schil eraf en plet de aardappelen een beetje. Verdeel de geplette aardappelen en gebakken kipfilet over twee borden en schep de salsa eroverheen. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...